Creatiefs.nl

Alles over FIMO, sieraden en kralen, wenskaarten, schilderen, handwerken en nog heel veel meer. Kortom veel Creatiefs !

Creatiefs.nl - Alles over FIMO, sieraden en kralen, wenskaarten, schilderen, handwerken en nog heel veel meer. Kortom veel Creatiefs !

Wilgentenen krans rond en Ichtus

Ooit zelf een krans van wilgentenen gemaakt? Gisteren reed ik van Bunschoten via Eemdijk naar Baarn en in de polder waren ze de wilgen aan het snoeien. Geen twijfel mogelik; met een volle auto met takken weer door naar huis: wilg01Als je een krans van deze takken wilt maken heb je nodig: een stevige snoeischaar, een klein tangetje, bindtouw en een schaartje.

wilg02 wilg03

Snij de niet-beweegbare delen van de stokken af. De meest dikke stukken kan je niet gebruiken omdat niet afbreken of knikken. Probeer een lange dunne tak te zoeken die mee buigt en vorm de ronding die je wilt; een kleine of een grote krans:

wilg06

Zet het vast met een stukje binddraad. Dan een volgende tak. Steek het dikke gedeelte door het draad of door een opening in de krans en draai die tak om de eerste ronde vom.

wilg08

En zo ga je stees verder. De uiteinden steek je door een opening in de krans of je maakt het weer vast met een stukje draad. Nu is de krans nog soepel, als hij is gedroogd, kan je vaak de stukjes binddraad wergknippen. Ik laat ze gewon zitten, want er komt toch een geel paaslint omheen.

wilg8

wilt14

Nu nog een Ichtus krans maken; dat kan niet uitblijven! Pasen is tenslotte het feest van de opstanding van Jezus en de Ichtus is een teken van de zoon van God: Jezus Christus Gods Zoon Verlosser!

wilg11

Neem 2 ongeveer gelijke niet te dikke en wel buigzame takken. Knak ze in het midden. Leg ze dwars tegen elkaar; de uiteinde van de éne bij de dikke kant van de andere. Zet het in Ichtus vorm vast met een draadje bij de “staart”.

wil12

Maak ook deze krans door er takken bij te steken en rondom de vis te wikkelen. Knip het uiteinde gelijk af en snoei de uitstekende stukjes weg.
wilg13

Dat was voor vandaag mijn buitentijd weer; heerlijk weer was het en toen het een beetje begon te spetteren was het net klaar:

wilg16 wilg17 wilg samen

Hartelijke groeten, Karin Robberse