Creatiefs.nl

Alles over FIMO, sieraden en kralen, wenskaarten, schilderen, handwerken en nog heel veel meer. Kortom veel Creatiefs !

Creatiefs.nl - Alles over FIMO, sieraden en kralen, wenskaarten, schilderen, handwerken en nog heel veel meer. Kortom veel Creatiefs !

Stokhaken – tutorial – Armbandje

Enthousiast gemaakt door Nicole ben ik ook aan het “stokhaken” geslagen!

Best apart, steken maken op een grote stok of een dikke breinaald in mijn geval, omdat ik met dun garen wilde werken. Gestart met een ketting van 16 lossen, gekeerd, 15 vasten, keren.

De eerste steek op de grote breinaald doen, die je tussen je benen klemt. Steek de haaknaald in de volgende steek van de vorige toer, haal de werkdraad op en leg die steek ook om de dikke breinaald. Zo doe je de hele toer, tot er 15 grote steken op de dikke breinaald zitten.

Dan haal je de dikke breinaald uit je haakwerk zodat je 15 losse lussen hebt. Met een halve vaste haak je de eerste 5 lussen aan elkaar en haakt 5 vasten in diezelfde lussen. Dan een halve vaste in de volgende 5 lussen + 5 vasten en ook in de laaste 5 lussen dit herhalen. Keren, 15 vasten.

 

En dan begin je weer van voor af aan, deze lus weer op de dikke breinaald enz enz enz…

 

Kleine beige knoopjes van FIMO gemaakt die precies door het gaatje passen. Nu is het armbandje alleen toch zo flexibel dat ik de knoopjes helemaal niet los en vast hoef te maken, je schuift het gewoon gesloten over je hand heen! Het blauwe armbandje heb ik met 12 steken gemaakt, 3 x 4 steken dus, effect hetzelfde, net iets smaller geworden. Veel plezier ermee!

groetjes Karin Robberse

Tag: ,