Creatiefs.nl

Alles over FIMO, sieraden en kralen, wenskaarten, schilderen, handwerken en nog heel veel meer. Kortom veel Creatiefs !

Creatiefs.nl - Alles over FIMO, sieraden en kralen, wenskaarten, schilderen, handwerken en nog heel veel meer. Kortom veel Creatiefs !

Ruggesteuntjes

Ruggesteuntjes zijn kleine kussentjes die we uitdelen daar waar nodig. Ik heb dat toen op deze manier gedaan: Stroken gesneden met het onmisbare gereedschap: rolsnijder, lineaal en snijmat.

want ik wilde graag oefenen met smalle stroken en die dan aan elkaar naaien

en vervolgens die stroken lap dan weer in stroken snijden en die weer aan elkaar zetten zodat je blokjes krijgt. Maar dat werd zelfs mij een beetje te druk. Gelukkig was de grote lap veel te groot geworden dus toen ik 2 stroken aan elkaar gezet had zag ik op tijd dat dat het dus niet ging worden. Ik hou van veel en blokjes en druk maar dit… nee…

Dus ben ik daar niet mee verder gegaan en heb van de stroken lap een kussen gemaakt. Wijnrood… dat moet iemand als muziek in de oren klinken!

Ik kreeg vorige week een pagina toegemaild met kussens als “Ruggesteuntjes” en dat vond ik zo’n leuke aanvulling op het Comfort Quilt project. En ik had er van de week al inspiratie voor gekregen toen ik bij de verfwinkel zomaar een tas met stalen stof gratis kreeg.

Zulke mooie stoffen en ze hingen de hele week al aan het kastdeurtje en 1 set is er nu verwerkt als “Ruggesteuntje”.

Keurig ritsjes er in gemaakt dus wasbaar. Hoewel… hoe wasbaar de naturel stof van de stofstalen is weet ik eigenlijk niet goed. Die heb ik zo hup vanaf de stalen in elkaar gezet.

Groetjes Karin Robberse