Creatiefs.nl

Alles over FIMO, sieraden en kralen, wenskaarten, schilderen, handwerken en nog heel veel meer. Kortom veel Creatiefs !

Creatiefs.nl - Alles over FIMO, sieraden en kralen, wenskaarten, schilderen, handwerken en nog heel veel meer. Kortom veel Creatiefs !

Patchwork; English Paper Piecing

Eén van de ideeën in mijn hoofd is “Comfort Quilting”. Afgelopen week ben ik aan een nieuwe Patchwork deken begonnen, frisse vrolijke kleurtjes; kijk maar:

Kartonnetjes geknipt, stof is vierkantjes gesneden, vierkantjes van 4, 6, 8 en 10 cm en de lapjes op de kartonnetjes geregen en gisteravond heerlijk wat blokjes aan elkaar genaaid. Dán zie je gelijk al wat het gaat worden. In eerste instantie vond ik de grootste blokken te groot, maar als je alles dan weer zo op tafel ziet liggen valt dat reuze mee. Ik moet me echt inhouden om nu niet in één keer door te gaan, een paar dagen, zodat ie dan weer klaar is. Nee, ik probeer het te reserveren voor de avonden… Natuurlijk zou het achter de naaimachine veel sneller gaan, maar het met de hand rijgen, naaien geeft me zoveel voldoening en heel veel rust. Dus dat blijf ik zo doen. “English Paper Piecing Patchwork” heet dat voluit.

 Groetjes Karin Robberse

 • Marianne Manders says:

  Hoi Karin, Kan ik ergens lezen hoe het maken precies werkt? We gaan weer een aantal weken met de camper weg en het lijkt me een ideaal tijdverdrijf voor de avonden. Niks naaimachine maar gewoon met de hand. De voorbereidingen thuis doen en de rest tijdens de vakantie. Ik hoop snel iets van je te horen, Groetjes Marianne

  • Karin Robberse says:

   Hoi Marianne, ik ben stapje voor stapje alles aan het aanvullen, je kan ook zelf googelen op “english paper piecing patchwork” en dan vind je vanzelf ook veel informatie. Ik ben nog niet genoeg opgeknapt om haast werk te maken. Even geduld nog, het komt allemaal, maar niet allemaal in één keer…
   groetjes Karin Robberse

   • Marianne Manders says:

    Dank je wel Karin, ik heb ondertussen de benodigde informatie opgezocht. Heel veel beterschap en doe het rustig aan. Groetjes, Marianne Manders