Creatiefs.nl

Alles over FIMO, sieraden en kralen, wenskaarten, schilderen, handwerken en nog heel veel meer. Kortom veel Creatiefs !

Creatiefs.nl - Alles over FIMO, sieraden en kralen, wenskaarten, schilderen, handwerken en nog heel veel meer. Kortom veel Creatiefs !

Oude FIMO weer zacht maken

Omdat de meeste mensen wel weten dat ik veel en graag met FIMO werk, krijg ik nog wel eens een restant “oude” FIMO. In principe kan FIMO niet oud worden, maar wel droog. Droog door te weinig vet in de klei en dat vul je aan met Mix Quick en wat verse FIMO er doorheen te mengen. Maar… hoe doe ik dat? FIMO zacht maken Ik heb een oude staafmixer met hakmolen speciaal voor dit klusje op de marktplaats gekocht. Elke keukenmachine met hakmolen is geschikt voor deze klus, maar is daarna niet meer geschikt om er eten mee te bereiden! Brokkel de FIMO in kleine stukje in het bakje, voeg max. 1/3 deel Mix Quick toe en evt. wat verse FIMO.

FIMO zacht makenFIMO zacht makenFIMO zacht makenHak het geheel fijn. Kneed een bal van de fijngehakte FIMO en duw die plat, zodat je hem op de dikste stand van je pastamachine kan draaien. Heb je geen pastamachine, dan wordt het rollen, kneden, rollen, kneden enz… tot het een zachte, homogene klei klomp is geworden.

FIMO zacht makenFIMO zacht makenFIMO zacht makenMet de pastamachine gaat het iets makkelijker, draaien, dubbelvouwen, draaien, dubbelvouwen enz…

FIMO zacht makenFIMO zacht maken

En zo doe je dat met alle kleuren:

FIMO zacht makenGroetjes Karin Robberse

Tag: