Creatiefs.nl

Alles over FIMO, sieraden en kralen, wenskaarten, schilderen, handwerken en nog heel veel meer. Kortom veel Creatiefs !

Creatiefs.nl - Alles over FIMO, sieraden en kralen, wenskaarten, schilderen, handwerken en nog heel veel meer. Kortom veel Creatiefs !

Memoriseren

In de afgelopen maanden heb ik gemerkt dat ik het mis om geen bijbelteksten uit mijn hoofd te kennen. Dat is me nooit gelukt om daar een systeem in te maken om stukjes bijbel bij me te dragen zonder dat ik een bijbel bij me heb.memo5

Met het samenvoegen van alle websites heb ik stapels visitekaartjes over;memorisatiemateriaal

en ik dacht die te gaan gebruiken als memorisatie kaartjes, want de achterkantjes zijn toch wit…memo2Vanmorgen was ik vroeg wakker en had zin om iets creatiefs te doen, kon niet meer slapen en dacht weer aan die kaartjes. Ik had er een stapeltje uitgezocht en toen zei ik opeens spontaan tegen mezelf: “Waarom zou je die oude kaartjes gebruiken als je zoveel mooi papier hebt liggen?” Wie of Wat die stem is of was weet ik wel ! Jij ook?

Ik heb mooi papier gepakt, precies op maat gesneden voor het bakje wat ik ervoor bedacht had en het ligt nu kant en klaar te wachten op teksten.memo3

Ik ben begonnen met de dagtekst van YouVersion Bible app

1 Joh 2:15 en 16 die je zelf hier op kan zoeken.

Ik vind het een pittige tekst, prima om tijdens een pastoraal gesprek met Ada over te hebben. Ik heb al van haar geleerd dat je een tekst ook in de tekst er voor en erna moet plaatsen, het hele hoofdstuk bijvoorbeeld lezen, zodat je beter begrijpt wat er staat en niet alleen die éne tekst lezen, want dan kan het zijn dat je hem verkeerd gebruikt. Dat is met deze tekst zeker het geval.

Dank je Ada, voor je wijze woorden, ik leer zoveel over de bijbel en dus over God  van jou! De tekst staat inmiddels op het eerste kaartje en daar blijft hij even tot ik er met jou over kan praten!

Hartelijke groeten, Karin Robberse