Creatiefs.nl

Alles over FIMO, sieraden en kralen, wenskaarten, schilderen, handwerken en nog heel veel meer. Kortom veel Creatiefs !

Creatiefs.nl - Alles over FIMO, sieraden en kralen, wenskaarten, schilderen, handwerken en nog heel veel meer. Kortom veel Creatiefs !

Glimmend transparante FIMO kralen

Gister met Ada een tutorial van Vee uitgeprobeerd. Daarvoor FIMO transparant gemengd met parelmoer poeders als Perfect Pearl maar ook andere merken die ik hier had liggen. 4 kleurtjes elk, dus het mengen alleen al was een flinke klus!

FIMO parelmoer kralenIk heb de poeder uitgesmeerd op de zachte en goed doorgeknede transparante FIMO en die vervolgens opgerold en plat geknepen en daarna met de pastamachine gemengd. Tig keer er doorheen draaien tot het de juiste kleur heeft en het helemaal doorgemengd is.

FIMO parelmoer kralenFIMO parelmoer kralenFIMO parelmoer kralenFIMO parelmoer kralenFIMO parelmoer kralenTot we elk 4 kleurtjes hadden…

FIMO parelmoer kralenRondjes uitgestoken, gestapeld en met het kleipistool een dikke sliert gemaakt.

FIMO parelmoer kralenFIMO parelmoer kralenDaar gaan we afwijken van de tutorial; we gaan niet na het bakken van de kralen er een laagje af schuren, maar snijden nu vast een laagje van de sliert af, zodat je de kleuren die er in zitten tevoorschijn laat komen.

FIMO parelmoer kralenRestklei bekleed met een dun laagje wit vormt de basiskraal en we draaien de gesneden sliertjes er om heen en rollen ze glad.

FIMO parelmoer kralenVan het restant heb ik nog een Labyrint gemaakt en daarvan lentils uitgestoken en gebakken:

FIMO parelmoer kralenMorgen het eindresultaat; gelakt en wie weet wel een sieraad ermee gemaakt? Groetjes Karin Robberse