Creatiefs.nl

Alles over FIMO, sieraden en kralen, wenskaarten, schilderen, handwerken en nog heel veel meer. Kortom veel Creatiefs !

Creatiefs.nl - Alles over FIMO, sieraden en kralen, wenskaarten, schilderen, handwerken en nog heel veel meer. Kortom veel Creatiefs !

Gelli Plate

Yes! De Gelli Plate is geleverd! Zaterdag en maandag al een paar prints gemaakt. Zo heerlijk om te doen, best een beetje spelen en knoeien met verf en afvalmaterialen. Doppen van tandpasta, lege strips van medicijnen, netje van de uien, wat draadjes en een sjabloontje, bubbeltjesplastic, vleeswarenschaaltje…

Ik maakte deze vellen:

Smeer je Gel plaat met acrylverf vol met een rollertje, duw, stempel en teken figuurtjes en patronen in de verf, papier er op en afdrukken maar. Haal de stukjes draad, papier, sjabloontjes van de gelplaat af en maak met een nieuw vel papier of met restjes papier snel nóg een print, genaamd de Ghost print. Alle overgebleven verf + de patroontjes worden opnieuw afgedrukt op je papier, maar nu veel lichter. Mijn 2 favorieten tot nu toe:

Ik heb nu wel foto’s van de resultaten, maar heb nog geen rust gevonden om tijdens het werken foto’s te maken van het proces, want dat is best nog even zoeken en heel veel geknoei. Ik hoop op een later moment wat meer foto’s te laten zien van hoe je dat nou precies doet en wellicht ook een recept te geven van hoe je zelf een gelplaat kunt maken van gelatine. Dat ga ik allemaal nog uitproberen en uittesten en als ik daar uit ben, ga je dat zeker hier lezen!

De kaarten en boekenleggers in wording tot nu toe:

Groetjes Karin Robberse