Creatiefs.nl

Alles over FIMO, sieraden en kralen, wenskaarten, schilderen, handwerken en nog heel veel meer. Kortom veel Creatiefs !

Creatiefs.nl - Alles over FIMO, sieraden en kralen, wenskaarten, schilderen, handwerken en nog heel veel meer. Kortom veel Creatiefs !

Gedachten

Filipenzen 4:8 leert ons: “Bedenk al wat waar is, alles wat edel is, alles wat rechtvaardig is, alles wat zuiver is, alles wat lieflijk is, alles wat eervol is, kortom, aan alles wat deugdzaam is en lof verdient”. De meeste mensen zijn in staat om razendsnel tussen twee gedachten te switchen, maar wie zijn gedachte met het ene vult kan onmogelijk tezelfdertijd zijn gedachte met het andere vullen. Wie dus geplaagd wordt door negatieve gedachten verjaagd deze niet door ze ‘weg te sturen’ maar wel door er met de wil voor te kiezen om een positieve gedachte in de plaats te stellen.

img_2465

Dat was de enige manier om gisteravond mijn gedachten te stoppen; kon niet meer slapen omdat mijn hoofd zó vol zit met wat er nog kan, wat ik nog wil en wat er nog moet en nog heel veel meer, zó veel dat slapen niet lukte terwijl ik zó moe was. Deze tekst opzoeken en alleen nog bovenstaande gedachten toe te staan; en toen ging slapen wel!

“Heer Jezus, U bent de Enige die mijn gedachten mag beheersen, als ik dat zelf doe wordt het een rommeltje, chaos. U kunt en wilt er orde in brengen. Ik kies ervoor alleen wat waar is, liefdevol en rein is toe te staan en wilt  U de rest allemaal stoppen. Dank U wel dat U dat wilt en gaat doen. Amen”

Tag: ,
  • Lucinde says:

    Zo herkenbaar! Soms moet ik me er ook echt toe zetten om mijn gedachten te vullen met goede dingen. Druk bezig met het leerproces 😉