Creatiefs.nl

Alles over FIMO, sieraden en kralen, wenskaarten, schilderen, handwerken en nog heel veel meer. Kortom veel Creatiefs !

Creatiefs.nl - Alles over FIMO, sieraden en kralen, wenskaarten, schilderen, handwerken en nog heel veel meer. Kortom veel Creatiefs !

Creatieve Droom

Ik heb gedroomd over waar ik nou echt van hou, welke elementen er nu echt in iets wat ik maak moeten zitten, waar iets aan moet voldoen wil ik het label “creatief” er op kunnen plakken…

Het moet iets moeten zijn wat al gebruikt is. Iets wat je opnieuw gaat gebruiken. Iets wat je vindt, op straat of in een kringloop winkel. Een herinnering aan iets, dat is ook een belangrijk element, een emotie. Die herinnering of emotie hoeft niet van jou zelf te zijn, dat kan je er in gaan maken.

Dat wat je gevonden of gezien hebt maak je dan overnieuw in een basiskleur waar je van houdt. Je schildert het overnieuw. Dan bewerk het met iets zelfgemaakts. Je voegt dus iets nieuws, unieks aan het oude toe. Dat doe je in een tegengestelde kleur zodat je contrast krijgt, en je werkt het af met frisse materialen, met nieuwe of  kleine zelfgemaakte dingen.

Wat het precies is? Ik weet het niet, het is mijn droom. Ik vertelde iemand waar iets creatiefs aan zou moeten voldoen van mij en dit was het… Het kan een schilderij zijn, een boek, een sieraad, een gebruiksvoorwerp zijn; van alles eigenlijk… Creatief gedroomd dus… Gek en misschien wel van God?