Creatiefs.nl

Alles over FIMO, sieraden en kralen, wenskaarten, schilderen, handwerken en nog heel veel meer. Kortom veel Creatiefs !

Creatiefs.nl - Alles over FIMO, sieraden en kralen, wenskaarten, schilderen, handwerken en nog heel veel meer. Kortom veel Creatiefs !

Comfort Quilt = Bidden met je handen

Een Comfort Quilt is:
Een blijvende bos bloemen
Een langdurige knuffel
Om je mee te verwarmen
Om je te troosten
Om te kunnen koesteren
Als dat nodig is
Astrid
Comfort Quilt = Bidden met je handen                                                16-8-2011

Bidden met je hart, je ziel en met je verstand, dat is hoe je je relatie met God, met Jezus, met de Heilige Geest onderhoudt. Bidden is heel belangrijk; onmisbaar zelfs, denk maar aan een relatie die je hebt met een ander mens. Als je niet meer tegen elkaar praat, hoe kan die ander dan weten wat jou bezig houdt en hoe weet jij dan hoe die ander zich voelt?

Bidden met de Geest kan je doen als de Heilige Geest door jou heen kan spreken. En bidden met je handen? Dat kan je doen door voor iemand anders iets te maken omdat God dat in je hart heeft gelegd, omdat je dat graag wilt en of omdat je ziet dat het nodig is. Met het vouwen van de was bid ik met mijn handen. Het kledingstuk wat ik opvouw, wat ik glad strijk, van wie dat kledingstuk is, daar bid ik dan voor, die zegen ik in de naam van Jezus. Dat doe ik al vanaf dat de kinderen klein waren en ik het een heel vervelend werkje vond het opvouwen van de was en ben toen met mijn handen gaan bidden. Dat zelfde kan je doen als je een fietsband plakt voor je kind, dat je bidt voor waar je kind ook heen gaat, dat God hem of haar zal beschermen, dat het veilig zal zijn en de school en opleiding zegenen. Als je een vriend helpt met het plaatsen van een hek, schutting of schilderen van het huis, dat God het terrein en huis zal beschermen, dat er geen mensen door of binnen zullen komen die kwade bedoelingen hebben en een zegen voor iedereen die er wel binnen of doorheen gaat komen.

Bidden met je handen is je handen laten doen wat God je ingeeft. En ik denk persoonlijk dat er niet snel negatieve dingen van je handen op een Comfort Quilt overgebracht zullen worden maar ik denk wél dat het belangrijk is om áls je er aan werkt op je geestelijke houding te letten als je er grote zegen door wilt geven en ontvangen. Daarom wil ik je ook vragen of je je bewust wilt zijn waar je aan werkt, aan een liefdes uiting van een kind van God voor een ander kind van God. Ik werk graag met mijn handen, ook als ik boos, teleurgesteld of verdrietig ben, maar voor deze speciale dekens vraag ik je toch een biddende houding te hebben. Voor die persoon die het gaat ontvangen, ook al weet je dat van tevoren waarschijnlijk niet. Wat je wél weet is dat het een kado wordt voor iemand die het moeilijk heeft en die je God’s nabijheid, troost en genezing toewenst. Probeer je dat bewust te blijven bij het maken van de stukjes van de Comfort Quilts.

In 2009 heb ik sinds jaren weer de haak en breinaalden tevoorschijn gehaald en begon met het maken van kleine dingetjes als mobielhoesjes en bloemetjes. Toen wilde ik iets groters en ging zoeken op het internet en kwam een prachtige driehoekig Shawl tegen en wilde die gaan haken. De website was afkomstig uit Amerika en toen ik het patroon voor mezelf ging vertalen zag ik dat het christenen waren die deze site hadden gemaakt. Het doel waar ze de patronen van de Shawls dus gratis voor beschikbaar stelden waren “Prayer Shawls” Ik heb het ademloos doorgelezen en ik zet het ook hier onder in dit document om je te laten zien op welke basis ik nu het Comfort Quilt – project heb opgezet.

Ik heb de Shawl gehaakt én weggegeven aan de vrouw die met de daklozen krant bij AH staat, ze ging hem aan haar moeder geven. Toch is het er niet van gekomen om een tweede te maken en heb ik het opgeslagen en laten rusten. Hierna leerde ik weer opnieuw naaien, eerst met de hand en later ook met de machine en heb ik een techniek die me als tiener al op het lijf geschreven was weer “heroverd” en heb nu de eerste 3 dekens klaar. Ik heb gezocht naar een Nederlandse versie van de Prayer Shawl of de Comfort Quilt en stuitte op verschillende projecten, maar geen één was er alleen voor christenen en dat ga ik dus bij deze starten. De C van Comfort staat dus ook voor de C van Christus. En ondanks dat Quilten eigenlijk alleen het “doorpittten” van de deken is, vond ik Comfort Quilt mooier dan Comfort Patchwork deken. Dus… zo is het gekomen.

Groetjes, Karin Robberse