Creatiefs.nl

Alles over FIMO, sieraden en kralen, wenskaarten, schilderen, handwerken en nog heel veel meer. Kortom veel Creatiefs !

Creatiefs.nl - Alles over FIMO, sieraden en kralen, wenskaarten, schilderen, handwerken en nog heel veel meer. Kortom veel Creatiefs !

Armbandjes van Textiel garen (Zpagetti)

Zomer, vakantie, meidenfeestjes, vriendschapsbandjes, vermaak op de camping, pyama-party, vrijgezellenavond… zal ik nog even doorgaan? Wie heeft ze niet; die momenten dat je met de meiden iets wilt doen/maken, geen dure workshop maar wel lekker bezig zijn; niet te ingewikkeld en wel leuk resultaat.

Nodig Textiel garen (Blokker, Action, Hooked Zpagetti, zelfs Intratuin heeft het…

Kralen met grote gaten; natuurlijk maak ik die van FIMO

maar ook setjes als deze (Action €1,49 per doosje)

zijn prima om te gebruiken, 1 doosje voor 1 of 2 armbanden. Knip een lang stuk textielgaren lang genoeg om een keer of 4 á 5 om de pols te wikkelen en rol het uiteinde heel strak op en doe er dan een stukje plakband omheen zodat het stevig is. Je krijgt nu het effect van een schoenveter.

Rijg de kralen op het koord en maak leg een knoop in het uiteinde. (Of je naait de uiteinden even netjes aan elkaar als je wat meer geduld hebt of vindt dat een knoop niet lekker zit)

Verdeel de kralen over het koord…

En wikkel hem om je pols…

Makkie! Met kant en klare kralen een piepklein klusje, met FIMO kralen heb je 2x een activiteit, eerst samen de kralen maken en dan na het bakken de armbandjes maken. Of je varieert het lekker met gehaakte bloemen:

 (Hij ligt er los op hoor Linda! Door jouw bloem groeide dit idee…)

Kwijt? Vies? Kapot?  Pech dan, maak je toch gewoon weer een nieuwe… Een klos heeft zóveel meter dat je de hele buurt kan voorzien en wel 10 kinderfeestjes ermee kan vullen. 

En natuurlijk koop je niet zoals ik alleen zwart en wit….

Groetjes Karin Robberse