Creatiefs.nl

Alles over FIMO, sieraden en kralen, wenskaarten, schilderen, handwerken en nog heel veel meer. Kortom veel Creatiefs !

Creatiefs.nl - Alles over FIMO, sieraden en kralen, wenskaarten, schilderen, handwerken en nog heel veel meer. Kortom veel Creatiefs !

Afval bestaat niet

        Vorige week donderdag heb ik een kaart gemaakt door een stukje afval te gebruiken wat ik in een bouwcontainer vond.

afv09Tijdens mijn wandeling naar de kringloop moest ik de stoep af om om een afvalcontainer met bouwafval heen te kunnen. Ik was onderweg naar de kringloop om ideeën op te doen, inspiratie te zoeken voor de grote kerststal waar ik aan werk, die voor aan de weg komt te staan in een “kerststal route” in Baarn. Niet voor mijn huis, maar voor het huis waar ik vrijwilligerswerk doe. Omdat de kerststal precies voorstelt wat ik geloof met kerst; namelijk dat Jezus is geboren op de aarde, de Zoon van God, vind ik het ook heel leuk om daar aan te mogen werken. Ik heb er wel ideeën voor, maar bewegen is goed en hergebruiken vind ik leuk; dus… wandelend naar de kringloop. En… wat ligt er in de container:afv01Strips om hoeken te beschermen van betegelde muurtjes… Toen ik die gaatjes zag in 2 maten en het stevige materiaal wist ik gelijk dat ik daar vandaag over ging bloggen. Ik had namelijk nog geen idee waarover ik vandaag zou gaan schrijven en of dat überhaupt zou gaan lukken… maar met deze strips wist ik het gelijk, kijk maar mee:afv02.jpgWitte acrylverf en een stevige kwast, een vel papier en sjabloneren maar!afv03 Kwast iets te groot genomen, dus een stukje papier onder het randje geschoven om niet naast te knoeien.afv04Het rechterrandje was eigenlijk het enige wat ik nodig had, maar om meer uit te proberen heb ik de rest van het papier wat grover en dwars door elkaar gesjabloneerd (zeg je dat zo?).afv05Met dezelfde grote kwast oranje en rode inkt (of aquarelverf) op het vel schilderen, lekker grof en door elkaar heen. Als het nog nat is met een tissue de verf waar het nog nat is opnemen en deppen op de droge delen zodat het mooi verloopt en de kleuren mengen. Het resultaat:afv06Ik ben alleen met het rechter randje verder gegaan voor dit blog; de rest ligt netjes te wachten op inspiratie.afv07Nadat de inkt (of aquarelverf) droog is nog een keer met de metalen strip hetzelfde randje (alleen de grote gaten) met witte acrylverf gesjabloneerd en er piepkleine blokjes boven op geschilderd met een klein penseeltje. Goed laten drogen.afv09 Met mijn vondst van vandaag bij de kringloop (mini-nietmachine voor €0,30) een paar stukjes draad vastgeniet op de rand van het papier, digitale stempel geprint en op een restje van hetzelfde vel papier geplakt. De kerstballetjes een randje en een draadje gegeven met zwarte fijnschrijver, stiksteekje en weer een kerstkaart klaar.k14kopie wmDe tekst stempel hierboven kan je in de HIER bestellen en uiteraard wordt na aankoop de stempel zonder watermerk naar je toegestuurd via email.

Zo zie je maar weer; je kan alles gebruiken als je maar creatief genoeg bent; afval bestaat niet!

groetjes Karin Robberse